17.78°C

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Διεκδίκηση Αποζημίωσης Νυχτερινής Εργασίας Ετών 2021&2022

Μετά την θετική έκβαση των πρώτων δικαστικών αποφάσεων, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ), σε συνέχεια ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) δίνει την ευκαιρία στα μέλη της να καταθέσουν δικαστικές αγωγές για τη διεκδίκηση της ειδικής αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας άρθρου 127 Ν.4472/2017, για τα έτη 2021 και 2022, μέσω του γραφείου του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας κου Ευαγγελάτου Αλκιβιάδη.

Όσα μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. επιθυμούν να κινηθούν νομικά, μέσω του ανωτέρω προτεινόμενου από την Ομοσπονδία τρόπου διεκδίκησης, θα πρέπει να αιτηθούν,  ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023, με προσωπική αναφορά, βεβαίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας για τα έτη 2021 και 2022, σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα, κρατώντας αντίγραφο της αναφοράς με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Διευκρινίζεται ότι όσα στελέχη συμμετείχαν σε προηγούμενες διεκδικήσεις κι επιθυμούν να διεκδικήσουν μόνο το έτος 2022, τότε θα πρέπει να ζητήσουν βεβαίωση μόνο για τις υπηρεσίες του 2022 και θα πρέπει ρητώς να αναγραφεί στο σχετικό έντυπο.

Στην συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α. Έντυπο με στοιχεία ενάγοντος (ΕΝΤΥΠΟ Α), συμπληρωμένο με τα απαραίτητα υπηρεσιακά στοιχεία για τη διεκδίκηση  και υπογεγραμμένο στην 3η σελίδα, μετά την «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ».

β. Σύμβαση Δικηγορικής Εντολής (ΕΝΤΥΠΟ Β), υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο.

γ. Εξουσιοδότηση (ΕΝΤΥΠΟ Γ), με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής από αρμόδια Αρχή.

δ. Αντίγραφο της αναφοράς που υποβλήθηκε με τον αριθμό πρωτοκόλλου, με την
οποία ζητείτο η καταβολή των νυχτερινών και η χορήγηση βεβαιώσεων

ε. Βεβαίωση των Υπηρεσιών που θα χορηγηθεί κατόπιν της ας άνω αίτησης..

στ. Ενδεικτική μηνιαία μισθοδοσία του έτους 2022.

Το κόστος της δικηγορικής αμοιβής ανέρχεται σε είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο.

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και από όσους συναδέλφους δεν είναι μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ., συμπληρώνοντας, παράλληλα, αίτηση εγγραφής μέλους στην ιστοσελίδα https://www.pomens.gr/espe-hleias (χωρίς κόστος εγγραφής), ή απευθυνόμενοι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. για χειρόγραφη συμπλήρωση αίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023 στα παρακάτω μέλη του Δ.Σ. της  Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. για τη συμπλήρωση των ΕΝΤΥΠΩΝ Α, Β, Γ, την προσκόμιση του συνόλου των ανωτέρω εγγράφων και την καταβολή του ποσού του είκοσι ευρώ (20€) (ζητώντας και τη σχετική απόδειξη πληρωμής):

α. Στον κ. Μπέκα Γεώργιο (τηλ. 6983514190) για όσους/ες υπηρετούν στην 117 Πτέρυγα Μάχης και το ΚΕΑΤ,

β. Στην κα Κορτέση Άννα (τηλ. 6931333091) για όσους/ες υπηρετούν στη ΣΕΤΤΗΛ.

espeekor 200x200

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας