26.88°C

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

H διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης αποζημίωσης νυκτερινής απασχόλησης συνεχίζεται!

Μετά την θετική έκβαση των πρώτων δικαστικών αποφάσεων, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας  Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ), σε συνέχεια ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) δίνει την ευκαιρία στα μέλη της που δεν έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες διεκδικήσεις της ειδικής αποζημίωσης Νυχτερινής Απασχόλησης άρθρ. 127 Ν.4472/2017, να καταθέσουν δικαστικές αγωγές μέσω του γραφείου του νομικού συμβούλου της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κου Ευαγγελάτου Αλκιβιάδη, διεκδικώντας με ασφάλεια αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης για την τελευταία διετία (1-1-2020 έως 31-12-2021)

Όσα μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες διεκδικήσεις κι επιθυμούν να κινηθούν νομικά, μέσω του ανωτέρω προτεινόμενου από την Ομοσπονδία τρόπου διεκδίκησης, θα πρέπει να αιτηθούν άμεσα με προσωπική αναφορά βεβαίωση των ωρών νυχτερινής εργασίας για τα έτη 2020 και 2021,σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα, κρατώντας αντίγραφο της αναφοράς με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Στην συνέχεια θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α. «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ» που βρίσκεται στο υπόψη έντυπο.

β. Σύμβαση Δικηγορικής Εντολής εις διπλούν (ΕΝΤΥΠΟ Β).

γ. Εξουσιοδότηση με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής (ΕΝΤΥΠΟ Γ).

δ. Βεβαίωση υπηρεσιών που θα χορηγηθεί, κατόπιν αιτήματος, από τα Γραφεία Προσωπικού.

ε. Αντίγραφο της αναφοράς που υποβλήθηκε με τον αριθμό πρωτοκόλλου, με την οποία ζητείτο η καταβολή των νυχτερινών και η χορήγηση βεβαιώσεων.

στ. Ενδεικτική μηνιαία μισθοδοσία έτους 2021.

Το κόστος της δικηγορικής αμοιβής ανέρχεται σε είκοσι ευρώ (20€) ανά άτομο.

Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και από όσους συναδέλφους δεν είναι μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ., συμπληρώνοντας, παράλληλα, αίτηση εγγραφής μέλους στην ιστοσελίδα https://www.pomens.gr/espe-hleias (χωρίς κόστος εγγραφής), ή απευθυνόμενοι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. για χειρόγραφη συμπλήρωση αίτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 στα παρακάτω μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ. για τη συμπλήρωση των ΕΝΤΥΠΩΝ Α, Β, Γ, την προσκόμιση του συνόλου των ανωτέρω εγγράφων και την καταβολή του ποσού του είκοσι ευρώ (20€) (ζητώντας και τη σχετική απόδειξη πληρωμής):

α. Στους κ.κ. Μπέκα Γεώργιο (τηλ. 6983514190) και Μάϊνα Αναστάσιο (τηλ. 6983515120) για όσους/ες υπηρετούν στην 117 Πτέρυγα Μάχης

β. Στον κ. Μητρούλια Παναγιώτη (τηλ. 6932319430) για όσους/ες υπηρετούν στο ΚΕΑΤ.

γ. Στην κα Κορτέση Άννα (τηλ. 6931333091) για όσους/ες υπηρετούν στη ΣΕΤΤΗΛ.

espeekor 200x200

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας